Privacy statement

Conform de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) is Gasunie verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens die via deze website worden verzameld. Deze wet helpt de privacy van burgers te beschermen en geldt ook voor persoonsgegevens die via internet worden verzameld. Onder persoonsgegevens wordt verstaan de informatie die herleidbaar is tot een persoon, bijvoorbeeld een naam, een huisadres of een e-mailadres. Onder verwerken valt het verzamelen, vastleggen, ordenen en bewaren van persoonsgegevens.

Gasunie registreert gegevens over het gebruik van deze website. Het gaat daarbij onder andere om bezoekersaantallen, bezochte pagina's en eigenschappen van de gebruikte webbrowsers. De persoonsgegevens zijn voor intern gebruik en worden niet doorgegeven aan derden en organisaties voor commerciële doeleinden. Bij een bezoek aan onze site worden daarbij kleine eenvoudige bestanden (‘cookies’) meegestuurd, die op de computer van de bezoeker worden opgeslagen.

Tevens kunnen wij ‘tracking cookies’ op je computer plaatsen. Deze cookies gebruiken wij om bij te houden welke pagina’s je bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van uw online gedrag. Dit profiel is niet gekoppeld aan je naam, adres, e-mailadres en dergelijke.

Deze cookies stellen ons in staat om informatie te verzamelen over de bezoeken aan onze site en het gebruik van onze diensten zoals portals. Met deze gegevens kan Gasunie de website verder ontwikkelen, verbeteren en aanpassen op de wensen van de gebruikers.

Ook maakt onze website gebruik van externe bronnen zoals YouTube en Google Analytics. Deze websites maken eveneens gebruik van cookies. Wij hebben geen invloed op de manier waarop zij hier mee omgaan.

Als je geen gebruik wil maken van cookies, dan kun je in jouw browserinstellingen het accepteren van cookies uitschakelen. Zonder cookies kunnen sommige functies van deze website mogelijk minder goed werken. Je kunt bijvoorbeeld niet meer inloggen op een afgeschermd gedeelte.

Cookies kun je alleen zelf verwijderen, aangezien deze op jouw computer opgeslagen zijn. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je browser.

Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van je gegevens. Gebruik hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen zullen wij je vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen.

Door onze website te bezoeken stem je toe met ons privacybeleid.

Gasunie behoudt zich het recht om de tekst van dit privacystatement aan te passen in verband met nieuwe ontwikkelingen. Raadpleeg deze tekst daarom met enige regelmaat wanneer je onze website bezoekt.